About Olfactives

Alla parfymer är omsorgsfullt framtagna i Paris i samarbete med ledande parfymörer. Unika och sofistikerade dofter från alla olfactiva familjer..

Skapade med få ingredienser för att skapa de bästa förutsättningarna för att alla dofterna ska kunna kombineras och samtidigt som man tar hand om att upprätthålla komplexitet och djup för varje enskild doft.

What are olfactive families?

Adjektivet “olfactive” kommer från rotordet “olfactory”, som helt enkelt relaterar till luktsansen. Med tanke på parfymernas förmåga att efterlikna eller till och med skapa en viss doft, blev detta ord starkt förknippat med parfymeri. För att hjälpa oss förstå parfym och underlätta funktion inom detta fångningsfält har dofter klassificerats i flera familjer, som fungerar som en guide för att dechiffrera en parfymkomposition

How to classify olfactive families?

Med en uppsjö av cirka 1500 råvaror kan parfymering verka som en stor miljö att navigera i men om du känner till kategorierna av olfactiva familjer, kommer du att känna dig lugn när du diskuterar olika parfymer från hela världen eller när du komponerar din egen doft! Att veta är att de olika doftfamiljerna faller i enkla kategorier av feminina, maskulina eller neutrala dofter. Därefter grupperas dofter i sju olfactiva familjer baserat på deras ursprung.